• Alperco

Welk soort rolluik kunt u plaatsen?

Alperco in Hemiksem is gespecialiseerd in het plaatsen van rolluiken en zonwering in de regio Mechelen en Antwerpen.


Verschillende soorten rolluiken in Hemiksem


Overweegt u om rolluiken in Hemiksem te plaatsen voor uw woning, maar twijfelt u nog over de voordelen of wilt u meer weten over de verschillende soorten rolluiken? Lees dan vooral verder.


Waarom kiezen voor een rolluik?


De voordelen van rolluiken voor uw woning zijn talrijk. Wie aan rolluiken denkt, denkt in de eerste plaats aan het verduisteren van ruimtes en het blokkeren van de zon. Daarmee zijn ze erg interessant in bijvoorbeeld slaapkamers. Toch kan het plaatsen van rolluiken voor meerdere redenen een goede investering zijn. Rolluiken zorgen er niet alleen voor dat de temperatuur in uw woning leefbaar blijft in de zomer, maar een rolluik uit kunststof of aluminium biedt ook een uitstekende warmte-isolatie. Verder schrikt de aanwezigheid van rolluiken inbrekers af, waardoor ze een voordeel bieden op vlak van inbraakpreventie.


Welke soorten rolluiken zijn er op de markt?


Niet alleen bestaan er rolluiken in Hemiksem uit verschillende materialen zoals kunststof of aluminium, maar ook de manier waarop ze geïnstalleerd worden, is een belangrijke beslissing die u moet maken als u rolluiken wilt plaatsen. In de eerste plaats zijn er de inbouwrolluiken. Dat zijn wellicht de meest gekende rolluiken en worden ook nu nog het vaakst gebruikt bij een renovatie. Bij dit type draait het rolluik in een holle ruimte boven het raam waardoor het weggewerkt is in uw woning.


Een tweede optie is een opbouwrolluik. Deze vormt één geheel met uw ramen, waardoor deze enkel wordt geïnstalleerd als u ervoor kiest om ook uw ramen te vervangen. Ze worden vaak gekozen als de woning geen ruimte biedt voor de traditionele inbouwrolluiken. Een alternatief voor opbouwrolluiken zijn voorzetrolluiken. Hier wordt de aluminium kast waarin de rolluik zit opgeborgen aan de buitenmuur geplaatst. Het voordeel is dat de ramen niet moeten worden vervangen bij deze installatie.


Wilt u rolluiken in Hemiksem laten installeren of in de bredere regio Mechelen of Antwerpen? Vraag een offerte aan bij Alperco.

3 weergaven